+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Организација рада школе од 1. септембра 2022. године

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа на састанку одржаном 18.08.2022. године донео је одлуку да све основне и средње школе у Републици Србији од четвртка, 1.септембра 2022. године примењују непосредно остваривање образовно-васпитног рада у складу са законом.

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ, ОДНОСНО ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА

- Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих. - Завршни испит ученици осмог разреда полажу три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест, док полазници (ФООО) полажу један дан.

Kaлендар уписних активности 2021. године

Поштовани ученици и родитељи, уписне активности ученика осмог разреда реализоваће се према предвиђеним календару.

Дуални образовни профил

Будући да се ближимо упису ученика у први разред средњих школа и да је ово период када ученици доносе одлуке који ће профил уписати, упућујемо Вас на банер о дуалном образовању како би се на време информисали о дуалним образовним профилима и бенефитима који они са собом носе.

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

Распоред припремне наставе за завршни испит

Драги ученици и родитељи, у циљу пружања подршке ученицима осмог разреда и припреме за полагање завршног испита школске 2020/2021. године, сваки предметни наставник наше школе је одредио термине припремне наставе.

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Обавештење о реализацији наставе

Ђаци основних школа првог циклуса (од првог до четвртог разреда) од понедељка 22. марта 2021. године ићи ће у школу, као што је то био случај и до сад – у редовну наставу, док ђаци од петог до осмог разреда основних школа пратиће наставу онлајн.

Наша Ученичка задруга-пример добре праксе

У петак, 5. марта 2021. године Радио-телевизија Војводине урадила је прилог о раду наше Ученичке задруге "Липа"-као примеру добре праксе у образовању.

Oбележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се 24. фебруара 2021. године као и сваке године последње среде у фебруару под називом „Дан розих мајицаˮ. Поводом тога, на нивоу школе, а у оквиру превентивних активности и заштите од насиља и дискриминације у оквиру установе обележили смо овај дан.