+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици IV1 су у петак, 8. марта уз песму „Најлепша мама на свету“ Драгана Лаковића, на Радионици поводом Дана жена у школској библиотеци, били веома креативни.

Учешће ученика на ликовном конкурсу

Ученици 1. разреда наше школе учествовали су на 12. наградном ликовном конкурсу „Цвет за моју маму“, који је организовала Асоцијација жена Републике Србије ООГО Сомбор. Учитељица Марија Мандић и учитељ Срђан Косовац одабрали су по три најбоља рада из оба одељења и послали организаторима у Сомбор.

Јутарњи програм на РТВ Војводини

Ученици наше школе су у петак , 9. фебруара учествовали у Јутарњем програму РТВ Војводине. Повод за снимање било је гостовање бившег ђака школе Вуков Угљеше, који је одржао јавни час ученицима седмог разреда и упознао их са различитим композицијама .

ТРЕЋЕ МЕСТО НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ У ФУДБАЛУ

Општинско школско такмичење у фудбалу за основне школе општине Сомбор одржано је 6.2.2024.године у Градској хали Мостонга. Жреб је обављен у 10.00 часова дан раније, а почетак такмичења је од 12.00 часова. Такмичило се девет екипа основних школа.

Презентација Средње школе унутрашњих послова “Јаков Ненадовић”

У петак, 09.02.2024. године у нашој школи je одржана презентација Средње школе унутрашњих послова “Јаков Ненадовић”. Ученици осмог разреда имали су прилику да чују све о условима конкурса, смеровима који се уписују, школовању, да поставе питања и да сазнају све о могућностима запослења одмах након средње школе или могућностима даљег школовања.

Посета ДВД-у у Стапару

Ученици III разреда са учитељицама Бранком Поповић и Светланом Радин су 14.02.2024. године посетили ДВД у Стапару и упознали се са радом овог друштва, опремом и возилима којима располажу.

Светосавска свечаност

У суботу, 27. јануара 2024. године у 10.30 часова обележавање школске славе, Светог Саве, започели смо службом у цркви, а затим је у школи настављена реализација програма, у организацији ученика и наставника предметне и разредне наставе. Водитељи програма, уз припремљен ауторски текст наставнице Тамаре Бањац, били су Елена Лазић и Стеван Чепрња, а кумови сви ученици осмог разреда.

Учешће на међународном ликовном конкурсу

Ученице наше школе учествовале су на великом међународном ликовном конкурсу "Четири годишња доба". Свако доба је имало значајне датуме. Ученице, уз менторску подршку наставнице Невене Бајић, креативним и посвећеним радом директно су се пласирале у финале.

ПИСАЊЕ МИНИ ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА

Ученици осмог два одељења: Елена Лазић, Соња Данилов, Нина Љубишић и Богдан Зарић су учествовали у мини истраживачком пројекту ОШ „Братство јединство “ из Сомбора. По одлуци жирија, наша екипа је победила у категорији виших разреда, са темом рада „Друштвене мреже“.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ

На литерарном конкурсу који поводом обележавања Међународног дана белог штапа, сваке године организује Удружење слепих из Сомбора, учествовали су и ученици наше школе. Освојено треће место заслужио је Милошевић Милош са својим радом на тему Дан белог штапа.