+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Евидентирање деце за упис у први разред

Пријављивање деце за упис у први разред основне школе школске 2021/2022. године вршиће се у термину од 08. фебруара до 12. фебруара 2021. године, од 09,00 до 10,00 часова, у ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар, у канцеларији стручне службе. За пријаву детета подноси се на увид: -важећа лична карта, са тачном адресом родитеља или старатеља, -решење о старатељству за децу под старатељством. Родитељи који врше пријаву, дужни су да поштују прописане епидемиолошке мере: обавезно ношење заштитне маске и држање физичке дистанце.

Рециклажа старе хартије

Од почетка школске 2020/21. године, ученици наше школе су вредно доносили стару хартију коју смо у петак 22.01.2021. рециклирали.

Организовање и остваривање наставе у другом полугодишту школске 2020/2021. године

Поштовани ученици и родитељи, обавештавамо вас да реализација наставе у другом полугодишту школске 2020/2021. године почиње 18. јануара 2021. године, по моделу који је изабран на почетку школске године (нижи разреди од 08.00 до 12.35 часова-поделом у две групе и виши разреди од 13.30 часова у једној групи), а у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја (дел.број: 610-00-00013/2021-07 од 12.01.2021. године).

Учешће ученика наше школе на фестивалу науке Физи-бизи

Ове године у Сомбору ће од 1. до 30. новембра бити одржан 10. јубиларни фестивал науке ФИЗИ- БИЗИ ФЕСТ. То је међународни, научно популарни догађај који промовише науку међу децом и младима. Због епидемиолошке ситуације, програм фестивала се реализује онлајн, путем званичног портала на ком ће бесплатно бити доступан богат материјал научно-едукативних радионица, предавања и истраживачких пројеката. С обзиром да је циљ фестивала науке развијање интересовања и љубави према науци, како кажу сами организатори, свој допринос, дали су и ученици наше школе.

Образовни круг реализован путем видео- конференције из Математичког института САНУ

У петак, 20. новембра реализована је видео- конференција између вршњака из партнерских школа Штутгарт- Нови Пазар, Италија- Зајечар, Минхен- Суботица, Париз- Београд, Хамбург- Стапар са јавним личностима из света науке, спорта и културе.

Нове мере за организацију рада и измена школског календара о образовно-васпитном раду за основне школе у школској 2020/2021.

На основу дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, препорука Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19, које су донете на седници одржаној 25.11.2020. године, Влада Републике Србије донела је Уредбу о Допуни уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19, којом се прописују нове мере за организацију рада и измена школског календара о образовно-васпитном раду за основне школе у школској 2020/2021.

Реализација пилот пројекта "Образовни круг– Сусретања с обе стране границе“

ОШ "Бранко Радичевић" бележи активно учешће у пројекту „Образовни круг „Образовни круг – Сусретања с обе стране границе“ . У пројекат су од ове године, поред редовних школа у Србији и допунске наставе на српском језику у Италији и Француској, укључени градови из Немачке и Румуније у којима се изводи настава на српском језику и две школе у Србији које повезује влашки говор. Дакле, пројекат реализује 18 професора из 5 земаља, а ученици ће истраживати и представљати теме из историје, културе и спорта на српском, француском, италијанском, немачком, румунском и влашком језику.

Извештај о реализованим активностима током Дечије недеље

Традиционална ,,Дечија недеља“ ове школске године реализовала се у нашој школи од од 5. до 9.октобра 2020. године у нешто другачијем стилу но што смо то чинили до сада, водећи рачуна о социјалној дистанци и забрани окупљања већег броја ученика на једном месту, а у складу са ванредном епидемиолошком ситуацијом изазваној вирусом Ковид-19. И упркос томе, Дечија недеља је и ове године донела са собом радост, смех и весеље у нашу школу. Програм Дечије недеље за 2020. годину, одвијао се под мотом: „Подељена срећа, два пута је већа“.

Организација рада школе

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом COVID-19, настава ће се реализовати по сменама и гупама. Особе које доводе децу у школу не улазе у школу. За потребе издавања потврда за ученике, а по захтеву родитеља, на улазу у школу је истакнуто обавештење и контакт телефон за комуникацију са управом школе.

Упутство о мерама заштите здравља ученика за основне школе

Мере смањења ризика уноса корона вируса у школску средину: • Ученици, наставно и ненаставно школско особље не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције. • Родитељи треба свако јутро да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу. • Наставно и ненаставно школско особље да провере телесну температуру пред полазак у школу.