+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Eдукативнa представa „Сурфи сурф“

У среду, 13.12.2023. године ученици нижих разреда имали су прилику да погледају едукативну бесплатну представу „Сурфи сурф“, у организацији Културног центара "Лаза Костић" из Сомбора.

Фудбалски турнир

Последња недеља новембра 2023. године била је резервисана за фудбалски турнир који је организован на иницијативу Ученичког парламента. Међу ученицима је владала велика заинтересованост за учешће па су сви пријављени ученици жребом били подељени у шест екипа, које су назване по називима стапарских улица, које су се такмичиле у две групе: „Голуб“ и „Ћилим“. Утакмице су организоване после наставе, утакмице је судио наставник физичког и здравственог васпитања Синиша Лазић. Финалне утакмице су се одржале у петак 1.12.2023. године, уз велику подршку ученика и запослених који су навијали са трибина.

ПОСЕТА ТРИНАЕСТОМ ФИЗИ-БИЗИ ФЕСТИВАЛУ У СОМБОРУ

Фестивал посвећен науци „ФИЗИ-БИЗИ ФЕСТ“ одржан је у Сомбору 25.11.2023. године на Педагошком факултету и у просторијама ОШ „Аврам Мразовић“. Ове године промоција науке одвијала се у четири целине: кроз научно-експерименталне поставке, научно-популарна предавања намењена различитим узрастима, такмичење ученичких истраживачких радова и кроз одржавање научнопопуларног квиза за сред¬њошколце. Програм „ФИЗИ-БИЗИ ФЕСТА” има за циљ да развије интересовање и љубав према науци, подигне ниво научне писмености и свест о значају науке у савременом друштву.

Обележавање Међународног дана толеранције

Ученици 1-1 и 1-2 одељења данас су обележили Међународни дан толеранције, кроз разне активности, од којих је једна игра „У туђим ципелама“.

Сарадња са МУП Сомбор

У петак, 20.10.2023. године, у оквиру Пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство" реализоване су радиионице са ученицима 5. и 7. разреда. Пројектом су предвиђене радионице за прво и друго полугодиште, за ученике 5. и 7. тј. 6. и 8. разреда.

Матурска екскурзија

Реализована је тродневна екскурзија Стапар-Златибор у периоду од 18. до 20.10.2023. године. Ученици осмог разреда су са одељењским старешинама наставником Дарком Пајићем и наставницом Милицом Милашиновић обилазили све што је било предвиђено програмом екскурзије.

Поклањање књига

Под слоганом „ Не бери бригу, поклони књигу “, реализована је акција поклањања књига школској библиотеци. Ова активност је била предвиђена првог дана Дечје недеље за ученике од 5. до 8. разреда .

Обележавање Светског дана здраве хране

У понедељак, 16. октобра 2023. године, представници ученичког парламента наше школе организовали су вршњачку едукацију у част Светског дана здраве хране. Циљ овог догађаја био је да се подигне свест о значају здраве и одрживе исхране, и да се подстакне одговорно понашање према храни и околини.

Реализоване активности у Дечијој недељи

Омиљена недеља у току школске године,,,Дечија недеља“ је и ове године дочекана уз радост и смех у нашој школи. Програм Дечије недеље, за 2023. годину одвијао се под мотом: „Велико срце деце Србије “.

Учешће на РТС Кросу

У суботу, 7.10.2023. године Сомбор је био домаћин РТС кроса и угостио је тркаче из целе земље. Током готово шесточасовног програма, у 26 трка циљем су прошла 636 такмичара. Предшколци и основци су били најбројнији, а чини се и најборбенији. ОШ „ Бранко Радичевић“ из Стапара је наступила са 16 ученика од 4. до 8. разреда.