+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Пример добре праксе

У оквиру Пројектне наставе, која је реализована на даљину због епидемиолошке ситуације, рађена је тема у II-1 одељењу под називом: "Мали истраживачи (подтема:Животиње)". Ученица Тамара Стајшић је сама осмислила на који начин ће презентовати све што је читала до сада на ову тему.

Магија је рукама наставника

Погледај примере наставе на даљину и гласај за пројекат реализован у нашој школи. https://jpd.rs/takmicenje-za-najbolju-online-nastavu-prijava-skole.php?id=335

Пројекат „ Путовање у Африку „

Ученици 6-2 OШ „ Бранко Радичевић „ из Стапара, су са наставницом српског језика Тамаром Бањац, извели пројектну наставу са темом „ Путовање у Африку“. Инспирисани књигом коју су читали као део изборне лектире „Кроз пустињу и прашуму “, ученици су са наставницом дошли на идеју да кроз корелацију предмета биологија, географија, информатика и српски језик, а употребом електронских алата на другачији начин ураде овај пројекат. С обзиром да је час реализован за време наставе на даљину, ово је представљало изазов за све учеснике јер је требало савладати неколико онлајн алата.

Обавештење о упису у ОШ

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу. Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула. Важне напомене можете прочитати у наставку.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Данашњи предлог је путовање у прошлост. Детаљније у наставку.

Маштовити респиратоти

Ученици су у оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад“ на активности „Ликовне радионице“, правили респираторе и то како их они замишљају. Хвала свим ученицима и учитељици Светлани Радин.

Наши предлози за данас

Данас се обележава Светски дан игре, а поводом тога имамо предлоге за вас.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Драги осмаци, Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор вас позива да посетите њихов сајт, како бисте се што боље информисали о смеровима који постоје у оквиру гимназије и можда пронашли нешто што одговара вашим интересовањима.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Данас се обележава Светски дан књиге, а тим поводом, наше наставнице српског језика Сашка Бодирожић и Тамара Бањац препоручиле су нам неколико књига.

ОБЕЛЕЖИЛИ СМО СВЕТСКИ ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Ученици који похађају часове ликовне радионице у оквиру пројекта „Обогаћени једносменски рад“ цртали су на тему „Светски дан планете Земље“, који се обележава 22.04.