+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Почетни говор се одржао од стране председнице ученичког парламента Елене Лазић, где су објашњени разлози обележавања Светског дана здраве хране и циљеви овог догађаја. Након тога, следила је презентација коју су припремили ученици о значају здраве и одрживе исхране за опште здравље.  Ученици су имали прилику да размењују своја искуства и савете о томе како одржавати здраве навике у вези са исхраном и кулинарским умештвима. Ученици су такође учили о значају одрживости у контексту производње и потрошње хране. Ово је обухватало разговоре о сманјењу отпада и штетног утицаја на околину.

Вршњачка едукација коју смо организовали обележавајући Светски дан здраве хране била је успешна и инспиративна акција. Ученици су стекли важне информације о здравој и одрживој исхрани, и заједнички рад на овом пројекту омогућио је размену идеја и искустава.

Овај догађај је подстакао све нас да бирамо своје навике и да будемо одговорни понашањем према храни и околини. Надамо се да ће ова врста активности наставити да се одржава у нашој школи и да ће допринети подизању свести о значају здраве и одрживе исхране у нашој заједници.