+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Обележавање Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а

У петак, 01.12.2017. године забележена је сарадња са Црвеним Крстом из Сомбора у оквиру едукативног предавања на тему: " Све што треба да знам о ХИВ/АИДС-у", које је реализовано са ученицима 7.разреда, у просторијама школе.

Oбележaвање Светског дана детета

20. новембра 2017. године ученици од 5. до 8.разреда, а који похађају наставу грађанског васпитања, са наставницом Јелком Филиповић су на пригодним радионицама израдили паное којима су украсили школски хол са циљем да скрену пажња на потребе и проблеме у одрастању деце, закључивши да је обавеза целог друштва да деци омогући најбоље услове за одрастање.

Чудесан свет науке

18. новембра 2017. године ученици наше школе су у пратњи наставника посетили 7. Фестивал науке "ФИЗИ- БИЗИ„ који је реализован у Сомбору , у организацији Центра за развој образовања „Планета“ и Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор.

Гошће из Русије

У четвртак, 16.11.2017. године у нашој школи одржан је несвакидашњи час руског језика и културе. Одржале су га студенткиње Педагошког факултета из Њижње Новгорода у Русији, Наталија Дјомина и Евгенија Владимировна Беднова.

Едукативна радионица

У оквиру програма Промоције здравих стилова живота, 17.11.2017. године, у просторијама школе, у сарадњи педагога школе, Тијане Француз, наставнице биологије, Јелке Филиповић и представника Црвеног крста, Сомбор, Мирјане Филиповић реализована је едукативна радионица на тему „ Значај контрацепције“.

Ах, та Црвенкапа

У оквиру дечјег фестивала ''Шарени свет'', који организује Култури центар "Лаза Костић", у четвртак, 16.11.2017. године за ученике од 1. до 4.разреда, у фискултурној сали школе, реализована је представа "Ах, та Црвенкапа" .

Песници у нашој школи

У среду, 08.11.2017. године у пријатном амбијенту школе, ученици од петог до осмог разреда имали су прилику да чују писце-савременике и поразговарају са њима.

Школа на сајму књига у Београду

Ученици и наставници наше школе су у петак, 27. октобра 2017. године посетили сајам књига у Београду.

Поводом 125 година од рођења Иве Андрића

Поводом 125 година од рођења Иве Андрића, ученици 7/1 одељења су са наставницом српског језика, Тамаром Бањац, обележили овај значајан датум.

Предавање др Мелине Рокаи

У четвртак, 19.10.2017. године у 10,45 часова, у холу школе, др Мелина Рокаи из Београда одржала je предавање на тему: „Британци и балканска жена у 19. веку“.