+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Ученици нижих разреда и продуженог боравка, часове су обогатили причом о животу и делу Бранка Радичевића, читали су Бранкову поезију, цртали паное, илустровали Бранкове песме, док су ученици виших разреда и ликовне секције на савремен начин представили Бранков портрет колажом.

     Ученици првих разреда имали су и Слатки дан. Ученици 7. и 8. разреда уз помоћ наставника географије припремили су изложбу на тему Африка – народи и насеља.    

     Традиционално је организовано међуодељењско такмичење у фудбалу и одбојци, шаховски турнир, а организована је и одбојкашка утакмица између наставника и ученика. Наставници су изјавили да је утакмица била неизвесна, али да је победа отишла заслужено у руке ученика. Организовано је и такмичење трећих разреда у игри Између две ватре.

      Организован је Физи-бизи фестивал у холу школе, где су ученици могли да прикажу и виде физичке експерименте. Велику помоћ је пружио, као и сваке године, наставник физике.

      Драмски и драматизовани текстови изведени уз подршку учитеља и наставника током читаве недеље.

      Виши разреди учествовали су у Квизу изненађења. Било је четири екипе, а награда за освојено прво место биле су бомбоне које су ученици поделили између себе.

      Ученици који уче енглески, немачки, али и руски језик у оквиру пројекта Обогаћени једносменски рад, приредили су приредбу где су о Бранку Радичевићу говорили на тим страним језицима, уз музичку пратњу ученика које је припремила наставница музичког.

      У том духу је и завршено обележавање недеље Дана школе концертом Под липом у ком су уживали сви ученици и наставници по лепом времену током великог одмора.

      Све активности пратили су ученици који похађају активности Обогаћеног једносменског рада (Моја школа – моја позорница) и снимали исте.

 

Забележене фотографије можете погледати овде. а видео овде