+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Активност која је организована у одељењима шестог разреда је гледање презентације о енергетској ефикасности коју је направила ученици 8/2 одељења, Радана Трнинић и Дарко Лукић. Након одгледане презентације ученици су дискутовали о енергетској ефикасности, са наставницом, Технике и технологије, Кристином Ђуришић. Ученици су имали различите идеје о начинима на које је могуће постићи енергетску ефикасност, о начинима подизања свести о рационалном коришћењу енергије (прављење ветропаркова, коришћење штедљивих сијалица, рационалом трошењу електричне енергије). Закључак који су донели је да најбитније подизање свести код људи о значају енергетске ефикаснсти.

Ученици седмог разреда правили су пано на тему енергетске ефиксности. Како би пано направили са што више информација, ученици су морали да се уз помоћ наставнице биологије Лидије Чорак,  детаљно истарже задату тему. Као и сваки пут пано је изложен у ходнику школе.

Ученици осмих разреда су играли друштвену игрицу „Играј за енергију“. Ученици су били подељени у групе, игрица им се јако свидела. Кроз игру ученици су имали прилику да обнове и унапреде своје знање о енергетској ефиканости и уштеди енергије. Ученици су истакли, да им је друштвена игра била веома занимљива и да питања нису била превише тешка.

Литерарне радове на тему „Енергетске ефикасности“ писале су ученице 7/2 одељења: Емилија Мрђанов, Наташа Плужарев и Тамара Ћирић. Ученице су истакле да им је тема била занимљива и да су доста корисних информација сазнале док су истраживале дату тему.

Учении су и радили ликовне радове на тему „Енергетске ефикасности“. Најлепши рад је нацртала ученика 7/1 одељења Ивана Ђурђев.

 Забележене фотографије можете погледати овде.