+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Христос воскресе! Наши предлози за данас су везани за прославу Васкрса.

Подржавамo акцију БУДИ ХЕРОЈ - БУДИ ОДГОВОРАН !

Будимо солидарни, позитивни и дисциплиновани јер само таквим понашањем можемо допринети сузбијању ширења вируса Covid-19.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Информације о корона вирусу које сваки дан слушамо могу бити збуњујуће нарочито за децу млађег школског узраста. Компанија WWF Адриа – Србија, је објавила Галактички водич о корона вирусу.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Данашњи предлог захтева мало истраживачког духа. Кустоси музеја Југославије вас позивају да се прикључите акцији #JUDOM.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Библиотекарке сомборске библиотеке „Карло Бијелицки“ читају познате бајке. Како звуче послушајте на линку https://www.youtube.com/channel/UCkPW1QJ2B4QmREmW7LcOnqQ. Студенти Филозофског факултета у Београду направили су виртуелни музеј српског језика., који можете посетити кликом на линк http://muzejsrpskogjezika.fil.bg.ac.rs/

НАШ ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАС

Међународни дан књиге за децу обележава се 2. априла. Установљен је 1967. године, на основу одлуке Унеска, како би се се деци послала порука о значају развијања љубави према књигама.

Ликовни конкурс на иницијативу деце из Италије

Деца широм Италије су на своје прозоре качила цртеже дуге са поруком „Све ће бити добро“. Позвали су своје другаре широм планете земље да им се придруже.

Поводом Светског дана шале

Поводом Светског дана шале, који се обележава 1.априла, наш предлог за данас је да изаберете своју омиљену уметничку слику или скулптуру и оживите их на креативан и духовит начин, и притом се и добро забавите! На овај начин учествујете у светском музејском изазову „Између културе и карантина“.

НАШИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ДАНАС

Музеји нам пужају прилику да их дигитално обиђемо.

Нове процедуре уписа деце у први разред за школску 2020/2021. годину

Нове процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу, упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односном законским заступницима, тако и школама.