+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Прослава Дана школе

Средина месеца марта сада jе већ традиционално резервисана за прославу Данa школе. Несвакидашња прослава имала је за тему другарство и таленат, али како је свака позорница мала, сви су у школи одлучили да свака учионица буде тих дана играоница или радионица, а некима и позорница.

Посета позоришту

Ученици петог, шестог и седмог разреда наше школе су 26.02.2018. године са наставницама Јелком Филиповић, Зорицом Симеуновић и Снежаном Крагуљац посетили Народно позориште у Сомбору, када су гледали представу ,,Плава птица“.

У сусрет 8. марту

У понедељак, 05.марта 2018. године у организацији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор са ученицима четвртог разреда наше школе реализованa креативна радионица поводом 8. марта.

Пријатељи су као звезде

Овај драмски текст је писан на тему вршњачког насиља, а аутор је Ирена Златковић.Представа је трајала двадесетак минута, а ученици 8-2 су са својом разредном ,Тамаром Бањац , нашли овај занимљив текст и извели га окупљеним ученицима старијих разреда наше школе. Након погледане представе кроз разговор са ђацима, дошли смо до заједничких закључака да често ученици буду нетолерантни једни према другима и да нам је управо ова представа показала какав модел понашања није прихватљив и научила нас правим вредностима у животу, као што је дугогодишње искрено пријатељство.

Ђура Јакшић и Бранко Радичевић – пријатељи и савременици

Једна од активности поводом прославе Дана школе, била је драматизација живота Ђуре Јакшића, сликара , учитеља и доброг пријатеља Бранка Радичевића , коју су припремили ученици 6-3 са наставницом Тамаром Бањац.

Обавештење у вези са бесплатним уџбеницима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да по доношењу Одлуке Владе Републике Србије, у оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа, обезбеди бесплатне уџбенике у школској 2018/2019. години и то: - Ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи); - Ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану); - Ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему школовања.

"Весело позорје"

У уторак, 13. 02. 2018. године у нашој школи гостовали су глумци Позоришта на Теразијама из Београда – Елизабета Ђоревска и Веселин Стијовић. Пре представе ученици новинарске секције наше школе интервјуисали су глумце, а садржај интервјуа ће се наћи у школском листу "Основац", који се сада већ традиоционално једанаесту годину објављује у марту месецу, поводом Дана школе.

Едукативна радионица о етнолошким предметима

24. јануара 2018. године у организацији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор и Градског музеја Сомбор, са ученицима другог разреда наше школе реализованa je радионицa о етнолошким предметима као сто су: пракљча, некадашња пегла, тиквице, ткана торба, обрамица, рибаљка и жиг. Ученици су били у могућности да виде одређене предмете, као и да науче њихову некадашњу примену у животу људи.

Припремна настава за завршни испит школске 2017/2018. године

Наставници наше школе, у складу са законском обавезом, спроводе припремну наставу за ученике осмог разреда за завршни испит школске 2017/2018. године.

Прослава школске славе Светог Саве

У суботу, 27.01.2018. године у 11,00 часова, у цркви Ваведење пресвете Богородице у Стапару колектив и гости школе су обележили школску славу, Светог Саву. Пригодан програм Светом Сави на дар са љубављу и пожртвовањем спремили су ученици од 1. до 8.разреда са наставницима .