+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Пријем првака

У први разред ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар уписало се 19 ученика. Тим поводом, у среду, 13. 06.2018. године у школи је организован пријем првака. Тијана Француз, педагог школе се обратила ђацима првацима, поздравила их, као и њихове родитеље, прочитала имена ученика и упознала их са Светланом Радин, будућом учитељицом.

Једнодневни излет-огледна настава у Специјалном резервату природе Горње Подунавље

Ученици четвртог разреда наше школе са учитељимa Светланом Радин и Срђаном Косовцем, боравили су 25. маја 2018. године на једнодневној огледној настави у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље.“ Град Сомбор је финансирао једнодневни боравак 660 ученика четвртих разреда у СРП „Горње Подунавље“ и посету Музеја „Батинске битке“.

Mлади таленти Гимназије-предавачи

Успеси гимназијских ђака и ђака ОШ "Бранко Радичевић" из Стапара су потврда високог нивоа рада у школама и представљају ослонац и потврду будућег квалитета. У циљу промовисања Гимназије, подизања нивоа сарадње школа, Гимназије и високошколских установа, организован је низ предавања у понедељак, 11. јуна, у школи у Стапару, а предавачи су били ученици сомборске гимназије.

Позитиван однос према раду и предузетништву

Ученици , чланови Ученичке задруге наше школе „Липа“ били су веома вредни ових дана . У циљу развијања позитивног односа према раду и предузетништву, окупили су се и заједно са наставницом биологије , Јелком Филиповић окопали кукуруз засејан на школској парцели.

“Пронађи свој хоби”

У суботу, 26.маја, неколико ученика седмог разреда наше школе, са наставницом биологије , Јелком Филиповић, су били креатори сувенира од дрвета, а које су израдили скоро запостављеним техникама гравирања и пирографије, али и добро знаном техником декупажа.

Златна значка Србије у нашој школи

Златну значку коју додељују Културно - просветне заједнице Србије и Министарство спољних послова републике Србије - управа за дијаспору и Србе у региону чији је покровитељ и Министарство за културу и информисање Републике Србије ове године су је доделили и мр Јелени Милић, магистру методичко дидактичких наука и професору немачког језика, директорици наше школе.

Одлука о избору уџбеника

На основу члана 34. Закона о уџбеницима („Сл. гласник РС“, бр. 27/2018.) Наставничко веће ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар 14.05.2018. године доноси Одлуку о избору уџбеника за 1. и 5. разред за школску 2018/2019. годину.

Пројекција филма

У сарадњи са Културним центром "Лаза Костић" Сомбор 24.04.2018. године, у нашој школи, реализована је пројекција документарног филма "Србија и Браничево у Великом рату (1914-1918.године)".

Нови распоред часова

Од петка, 11.05.2018. године настава ће се реализовати по новом распореду часова.

Три награде на конкурсу "Крв живот значи"

И ове године Црвени крст Србије реализовао је конкурс под називом „Крв живот значи“ , којим се млади анимирају за идеју добровољног давања крви. Наша школа је такође учествовала на њему и то у конкуренцији нижих и виших разреда са литерарним и ликовним радовима и при томе забележила завидне резултате .