+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Обележавање Међународног дана борбе против трговине људима

У оквиру облежавања 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Сомбор у сарадњи са Одсеком пограничне полиције за странце, сузбијање илегалиних миграција и трговину људима, одржао је нашој школи предања на тему превениције трговине људима за све ученике од првог од осмог разреда.

П о с е т а С а ј м у к њ и га

Осамнаест ученика наше школе, у пратњи наставнице Тамаре Бањац и библиотекарке Гордане Бојанић, посетило је 63. Сајам књига у Београду. Почасни гост Сајма књига био је Мароко.

Одлазак у Народно позориште Сомбор

Шездесетак ученика наше школе искористило је карте за позоришну представу које смо добили на дар и 10.10.2018. погледало представу „ Голубија времена “, о детињству Бранка Ћопића, у режији Богдана Јанковића.

Међународни дан толеранције

У време када се о толеранцији много говори, а све је мање присутна међу нама, битно је било показати да насиље не може и не сме бити решење ниједног проблема. Ако се сукоб не решава, ни то није добро.Ненасилно решавање сукоба значи усмерити енергију на тражење решења , а не на тражење кривца.

Обележавање Дечије недеље

Као и сваке школске године конципиран је план активности чији иницијатори су била ученици заједно са својим наставницима, а у складу са темом : Моје право је да живим срећно и здраво. Објединили смо програме нижих и виших одељења и на тај начин показали да смо усмерени једни на друге, да заједничким радом можемо много више.

Остваривање права на бесплатну ужину у школској 2018/2019. години

Одлуком о основној и додатној подршци детету и ученику ("Сл. лист Града Сомбора" бр. 12/2018) и чланом 6. и 11. Правилника за остваривање права на основну и додатну подршку детету и ученику, утврђено је, да право на регресирање трошкова ужине и исхране ђака основне школе у висини од 100%, односно право на бесплатну ужину и исхрану ученика у продуженом боравку, имају ученици са сметњама у развоју, ученици из материјално угрожених породица и ученици без родитељског старања.

Обележавање Међународног дана мира

Поводом Међународног дана мира који се обележава 21. септембра, на нивоу школе забележен је већи број активности на тему: "Право на мир - 70 година од Унуверзалне декларације о људским правима". У члану 3. Декларације наведено је да "свако има право на живот, слободу и безбедност". Ови елементи су основа за слободу, правду и мир у свету.

Школска 2018/2019. година

Правилником о школском календару за основне школе са седиштима на територији АП Војводине, за школску 2018/19. годину утврђује се врeме остваривања образовно-васпитног рада у току школске 2018/2019. године и време и трајање школског распуста ученика у основним школама са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине. Остали обавезни и факултативни облици образовно - васпитног рада предвиђени наставним планом и програмом за основне школе планирају се годишњим планом рада.

Важно обавештење

Строго забрањен боравак у школском дворишту из безбедносних разлога!!!

Резултати ученика на завршном испиту

26 ученика 8. разреда наше школе је у полагало завршни испит.