+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Обележавање Међународног дана мира

Поводом Међународног дана мира који се обележава 21. септембра, на нивоу школе забележен је већи број активности на тему: "Право на мир - 70 година од Унуверзалне декларације о људским правима". У члану 3. Декларације наведено је да "свако има право на живот, слободу и безбедност". Ови елементи су основа за слободу, правду и мир у свету.

Школска 2018/2019. година

Правилником о школском календару за основне школе са седиштима на територији АП Војводине, за школску 2018/19. годину утврђује се врeме остваривања образовно-васпитног рада у току школске 2018/2019. године и време и трајање школског распуста ученика у основним школама са седиштем на територији Аутономне покрајине Војводине. Остали обавезни и факултативни облици образовно - васпитног рада предвиђени наставним планом и програмом за основне школе планирају се годишњим планом рада.

Важно обавештење

Строго забрањен боравак у школском дворишту из безбедносних разлога!!!

Резултати ученика на завршном испиту

26 ученика 8. разреда наше школе је у полагало завршни испит.

Две награде у Београду

На конкурсу Покрета горана Србије, поводом обележавања 5. јуна Дана заштите животне средине, награђене су и две ученице наше школе , а учешће је узело 33 општинске и градске организације Покрета горана.

Пријем првака

У први разред ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар уписало се 19 ученика. Тим поводом, у среду, 13. 06.2018. године у школи је организован пријем првака. Тијана Француз, педагог школе се обратила ђацима првацима, поздравила их, као и њихове родитеље, прочитала имена ученика и упознала их са Светланом Радин, будућом учитељицом.

Једнодневни излет-огледна настава у Специјалном резервату природе Горње Подунавље

Ученици четвртог разреда наше школе са учитељимa Светланом Радин и Срђаном Косовцем, боравили су 25. маја 2018. године на једнодневној огледној настави у Специјалном резервату природе „Горње Подунавље.“ Град Сомбор је финансирао једнодневни боравак 660 ученика четвртих разреда у СРП „Горње Подунавље“ и посету Музеја „Батинске битке“.

Mлади таленти Гимназије-предавачи

Успеси гимназијских ђака и ђака ОШ "Бранко Радичевић" из Стапара су потврда високог нивоа рада у школама и представљају ослонац и потврду будућег квалитета. У циљу промовисања Гимназије, подизања нивоа сарадње школа, Гимназије и високошколских установа, организован је низ предавања у понедељак, 11. јуна, у школи у Стапару, а предавачи су били ученици сомборске гимназије.

Позитиван однос према раду и предузетништву

Ученици , чланови Ученичке задруге наше школе „Липа“ били су веома вредни ових дана . У циљу развијања позитивног односа према раду и предузетништву, окупили су се и заједно са наставницом биологије , Јелком Филиповић окопали кукуруз засејан на школској парцели.

“Пронађи свој хоби”

У суботу, 26.маја, неколико ученика седмог разреда наше школе, са наставницом биологије , Јелком Филиповић, су били креатори сувенира од дрвета, а које су израдили скоро запостављеним техникама гравирања и пирографије, али и добро знаном техником декупажа.