+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Прослава Дана школе

Средина месеца марта сада jе већ традиционално резервисана за прославу Данa школе. Несвакидашња прослава имала је за тему другарство и таленат, али како је свака позорница мала, сви су у школи одлучили да свака учионица буде тих дана играоница или радионица, а некима и позорница.

Посета позоришту

Ученици петог, шестог и седмог разреда наше школе су 26.02.2018. године са наставницама Јелком Филиповић, Зорицом Симеуновић и Снежаном Крагуљац посетили Народно позориште у Сомбору, када су гледали представу ,,Плава птица“.

У сусрет 8. марту

У понедељак, 05.марта 2018. године у организацији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор са ученицима четвртог разреда наше школе реализованa креативна радионица поводом 8. марта.

Ђура Јакшић и Бранко Радичевић – пријатељи и савременици

Једна од активности поводом прославе Дана школе, била је драматизација живота Ђуре Јакшића, сликара , учитеља и доброг пријатеља Бранка Радичевића , коју су припремили ученици 6-3 са наставницом Тамаром Бањац.

Обавештење у вези са бесплатним уџбеницима

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да по доношењу Одлуке Владе Републике Србије, у оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа, обезбеди бесплатне уџбенике у школској 2018/2019. години и то: - Ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи); - Ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану); - Ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему школовања.

"Весело позорје"

У уторак, 13. 02. 2018. године у нашој школи гостовали су глумци Позоришта на Теразијама из Београда – Елизабета Ђоревска и Веселин Стијовић. Пре представе ученици новинарске секције наше школе интервјуисали су глумце, а садржај интервјуа ће се наћи у школском листу "Основац", који се сада већ традиоционално једанаесту годину објављује у марту месецу, поводом Дана школе.

Едукативна радионица о етнолошким предметима

24. јануара 2018. године у организацији Културног центра "Лаза Костић" Сомбор и Градског музеја Сомбор, са ученицима другог разреда наше школе реализованa je радионицa о етнолошким предметима као сто су: пракљча, некадашња пегла, тиквице, ткана торба, обрамица, рибаљка и жиг. Ученици су били у могућности да виде одређене предмете, као и да науче њихову некадашњу примену у животу људи.

Припремна настава за завршни испит школске 2017/2018. године

Наставници наше школе, у складу са законском обавезом, спроводе припремну наставу за ученике осмог разреда за завршни испит школске 2017/2018. године.

Прослава школске славе Светог Саве

У суботу, 27.01.2018. године у 11,00 часова, у цркви Ваведење пресвете Богородице у Стапару колектив и гости школе су обележили школску славу, Светог Саву. Пригодан програм Светом Сави на дар са љубављу и пожртвовањем спремили су ученици од 1. до 8.разреда са наставницима .

Упис деце у први разред школске 2018/2019. године

Упис деце у први разред школске 2018/2019. године ОШ "Бранко Радичевић" Стапар реализоваће се од 05. до 23. фебруара 2018. године код педагога школе, сваким радним даном од 8,00 до 14,00 часова.