+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Матурска екскурзија осмака

Матурска ексурзија осмог разреда реализована је у периоду од 24. до 26. септембра 2018. године. Ученици су у пратњи одељењских старешина, Јелке Филиповић и Слађане Мрђанов Димић, обишли Орашац, Опленац, Шумарице, Деспотовац, Јагодина и Свилајнац.

Учешће у ликовним конкурсу

У циљу очувања наслеђа Србије и упознавања млађих генерација са значајем стапарског ћилимарства , расписан је ликовни конкурс „Стапарски ћилим и дечја машта“ у оквиру 4. Ткачке колоније која се одржава у периоду од 24. до 27. 09.2018. године у Стапару , а на ком су традиционално учествовали и ученици од 1. до 8. разреда наше школе.

Учешће у пројекту „Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ!“

У циљу подизања еколошке свести ученика основних школа и промовисања значаја очувања животне средине, СББ фондација организује „Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ!“. Први од изазова је ЕКО БОНТОН. Ђаци су имали задатак да напишу која су то за њих најбитнија еколошка правила којих сви треба да се придржавамо и направе најкреативнији ЕКО БОНТОН кроз цртеж, писмо, колаж, шему или у било којој другој форми коју могу кроз постер да представе и пошаљу до 20/10/2018.године. И наша школа је узела учешће у овој огромној кампањи СББ фондације, под менторством наставнице Јелке Филиповић са радом ученика ликовне секције под именом „ ЕКО КАЛЕНДАР“.

Одржана је још једна успешна радионица

У ОШ "Бранко Радичевић" у Стапару, у четвртак, 06.12.2018. године, одржана је радионица у другом разреду на тему "Милан Коњовић". Радионицу су одржале Тамара Ераковић, организатор туристичке и услужне делатности испред Галерије "Милан Коњовић" и Зденка Ракић Кунић, координатор испред Културног центра Сомбор.

Посета граду Сомбору

У петак, 30. новембра 2018. године, тридесетак ученика ОШ " Бранко Радичевић " из Стапара, посетило је град Сомбор. Одељењске старешине, Светлана Орловић и Тамара Бањац, осмислиле су занимљиво поподне за своје петаке.

Стручна посета осмом фестивалу науке

У организацији Центра за развој образовања „Планета“, Гимназије „Вељко Петровић“ и подршке Града Сомбора, 10.11.2018. године је отворен осми по реду фестивал науке „Физи Бизи Фест“. Фестивал је постао неки вид традиционалног догађаја, сваког новембра од 2011. године, па све до ове 2018. године. Фестивал науке „Физи Бизи Фест“ традиционално окупља и велики број посетилаца како основношколског, тако и средњошколског узраста, али и старијих поклоника и љубитеља науке. Ученици и наставници ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар и ове године су посетили фестивал науке, а циљ посете је промовисање и приближавање науке деци кроз веома занимљива предавања и практичне вежбе и огледе што представља квалитетну допуну школском програму. Оно што је посебно важно истаћи, а што је уједно и порука фестивала, то је да образовање није само седење за књигом и учење, већ нешто много шире.

Пут око света

У сарадњи са Kултурним центром "Лаза Kостић" Сомбор, а у оквиру дечијег фестивала, ученици наше школе су имали прилику да у четвртак, 29.11.2018. године, погледају представу "Пут око света". Представа је реализована у 9,00 часова, у фискултурној сали наше школе.

ЕсДневник у ОШ „ Бранко Радичевић“, Стапар

Велики пројекат Министарства просвете има циљ да се електронски дневник користи у свим школама, без употребе папирног. Обуке за електронски дневник, одржане су у више градова Србије. Координатори наше школе на обуку су ишли крајем месеца октобра. За непуних месец дана од тог датума , у школи су сви наставници прошли обуку коју су држали координатори и успешно почели да га користе.Иако је школа недовољно технички опремљена, на три рачунара у зборници, али доносећи и своје личне компјутере, дневник се редовно попуњава уз реченицу: „ Где има воље, има и начина“.

Обележавање Међународног дана борбе против трговине људима

У оквиру облежавања 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Сомбор у сарадњи са Одсеком пограничне полиције за странце, сузбијање илегалиних миграција и трговину људима, одржао је нашој школи предања на тему превениције трговине људима за све ученике од првог од осмог разреда.

П о с е т а С а ј м у к њ и га

Осамнаест ученика наше школе, у пратњи наставнице Тамаре Бањац и библиотекарке Гордане Бојанић, посетило је 63. Сајам књига у Београду. Почасни гост Сајма књига био је Мароко.