+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Нова процедура уписа у први разред основне школе

Новина треба да допринесе да се процедура уписа ученика у први разред поједностави у административном смислу. Родитељи више неће бити у обавези да доставе Извод из матичне књиге рођених и потврду о пребивалишту ученика у папирној форми, већ ће имати могућност да поднесу захтев да школа у њихово име наведена документа прибави електронским путем.

Прослава школске славе Светог Саве

У недељу, 27.01.2019. године у 10,45 часова, у цркви Ваведење пресвете Богородице у Стапару, колектив и гости школе су обележили школску славу, Светог Саву. Пригодан програм Светом Сави на дар са љубављу и пожртвовањем спремили су ученици од 1. до 8. разреда са наставницима .

Учешће у "Сомборским зимским чаролијама"

У Сомбору је организована манифестација под називом "Сомборске зимске чаролије" чији је покровитељ Туристичка организација града Сомбора. Све активности су бесплатне, а посебно су осмишљени програми за децу у оквиру којих је школа јахања, радионице, концерти, представе итд. У петак, 21. децембра, такозвани "нулти дан" предвиђен је за маскенбал, а потом колективно кићење јелки и избор за најлепшу. Ученици првог и четвртог разреда наше школе, са учитељицама Светланом Радин и Маријом Мандић, учествовали су у колективном кићењу јелки.

Новогодишњи сајам

У петак, 21.12.2018. године, одржан је новогодишњи сајам, у холу школе. Ученици првог, четвртог, петог и шестог разреда наше школе су донели своје рукотворине, које су израдили сами или са својом породицом.

Додела пакетића

Сада већ традиционално, уз пригодан програм, у холу ОШ "Бранко Радичевић" Стапар, релизована је додела пакетића за децу запослених у школи.

Сарадња са МУП-ом Сомбор

У петак, 07.12.2018. године на тему "Шта ради полицајац против насиља", Драгана Ердељ, у представништу МУП-а Сомбор, одржала је едукативно предавање ученицима 1. разреда.

Матурска екскурзија осмака

Матурска ексурзија осмог разреда реализована је у периоду од 24. до 26. септембра 2018. године. Ученици су у пратњи одељењских старешина, Јелке Филиповић и Слађане Мрђанов Димић, обишли Орашац, Опленац, Шумарице, Деспотовац, Јагодина и Свилајнац.

Учешће у ликовним конкурсу

У циљу очувања наслеђа Србије и упознавања млађих генерација са значајем стапарског ћилимарства , расписан је ликовни конкурс „Стапарски ћилим и дечја машта“ у оквиру 4. Ткачке колоније која се одржава у периоду од 24. до 27. 09.2018. године у Стапару , а на ком су традиционално учествовали и ученици од 1. до 8. разреда наше школе.

Учешће у пројекту „Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ!“

У циљу подизања еколошке свести ученика основних школа и промовисања значаја очувања животне средине, СББ фондација организује „Не прљај. Немаш изговор! – ИЗАЗОВ!“. Први од изазова је ЕКО БОНТОН. Ђаци су имали задатак да напишу која су то за њих најбитнија еколошка правила којих сви треба да се придржавамо и направе најкреативнији ЕКО БОНТОН кроз цртеж, писмо, колаж, шему или у било којој другој форми коју могу кроз постер да представе и пошаљу до 20/10/2018.године. И наша школа је узела учешће у овој огромној кампањи СББ фондације, под менторством наставнице Јелке Филиповић са радом ученика ликовне секције под именом „ ЕКО КАЛЕНДАР“.

Одржана је још једна успешна радионица

У ОШ "Бранко Радичевић" у Стапару, у четвртак, 06.12.2018. године, одржана је радионица у другом разреду на тему "Милан Коњовић". Радионицу су одржале Тамара Ераковић, организатор туристичке и услужне делатности испред Галерије "Милан Коњовић" и Зденка Ракић Кунић, координатор испред Културног центра Сомбор.