+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Забележени резултати на конкурсу Покрета горана

Као и сваке године Покрет горана Србије расписао је конкурс поводом обележавања Дана шума, а чији се резултати објављују 5. јуна, у оквиру обележавања Светског дана заштите животне средине. Циљ конкурса јесте да усмери свест млађе популације ка екологији, природи, здравом и одрживом развоју. На општинском нивоу награђено је 15 ученика из основних и средњих школа. Можемо се похвалити великим успехом наших ученика .

„ Моје образовање, моје право “

НСЈСC и НСПРВ су у среду, 12. јуна у Сомбору организовали свечану конференцију посвећену борби против дечијег рада. Том приликом изнети су најновији подаци о дечијем раду, о проблему дечјег рада. Посебну пажњу и буран аплауз добиле су четири девојчице мигранткиње које похађају сомборске основне школе. У склопу свечане конференције, програм „Музиком против дечијег рада“ извели су ученици и професори МШ „Петар Коњовић“ Сомбор. Након тога приступило се подели награда и признања ученицима и њиховим менторима на конкурсима „Моје образовање, моје право(а)“. Посредством наставнице, Слађане М.Димић и наша школа је успешно учествовала на расписаном конкурсу .

Позитиван однос према раду и предузетништву

Пред сам завршетак још једне школске године и почетак дуго жељеног распуста, када дневници дремају, учионице одишу тишином чланови наше Ученичке задруге „Липа“ били су веома вредни. 11.06.2019. год. у циљу развијања позитивног односа према раду и предузетништву, окупили су се и заједно са наставницама , Јелком Филиповић и Зорицом Симеуновић, окопали засејан органски кукуруз на школској парцели.

Радионица израде хранилица и склоништа за птице

У суботу, 18/05/2019.год. у сомборском расаднику Покрета горана, реализована је радионица израде хранилица и склоништа за птице.

Одлука о избору уџбеника за школску 2019/2020. годину

На основу члана 34. Закона о уџбеницима („Службени гласник РС“ број 27/18) и предлога Стручних већа, Наставничко веће на ванредној седници 06.06.2019. године доноси Одлуку о избору уџбеника који ће се користити у школској 2019/2020. години.

У сусрет Васкрсу

У току наставне недеље, а пред највећи хришћански празник , Васкрс, ученици од 5. до 8. разреда, на часовима ликовне културе, учествовали су у реализацији креативне радионице „У сусрет Васкрсу “, са наставницом Јелком Филиповић,

Радионица "Здрава исхрана"

У уторак, 21.05.2019. године, ученици 1. разреда су се кроз практичну радионицу упознали са значајем здраве исхране и здравим начином живота. Сваки ученик је себи припремио здраву и укусну воћну салату, од воћа које су донели од куће.

Oбележавањe Дана борбе против рака дојке

20. мaрт oбeлeжaвaмo кao Нaциoнaлни дaн бoрбe прoтив рaкa дojкe, кaкo би скрeнули пaжњу нa знaчaj рaнoг oткривaњa oвe бoлeсти, имajући у виду висoку вeрoвaтнoћу излeчeњa, прeживљaвaњa и бoљи квaлитeт живoтa oбoлeлих жeнa. Ученици 8. разреда су на часу Грађанског васпитања реализовали едукативну радионицу на ову тематику.

Дан особа са инвалидитетом

Ученици седмог разреда, на часу Грађанског васпитања, са наставницом Јелком Филиповић, обележили су Међународни Дан особа са инвалидитетом пригодним паноом који је окачен у холу школе . Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме с којима се особе с инвалидитетом суочавају, а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и икљученост из друштва.

Сарадња са Културним центром, Сомбор

Васкршња радионица, одржана је у понедељак, 15. 04. 2019. године, у I-1 одељењу. То је једна од низ реализованих радионица Културног центра, Сомбор у нашој школи.