+ 381 25 5827 701 info@skolastapar.edu.rs

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

Распоред припремне наставе за завршни испит

Драги ученици и родитељи, у циљу пружања подршке ученицима осмог разреда и припреме за полагање завршног испита школске 2020/2021. године, сваки предметни наставник наше школе је одредио термине припремне наставе.

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Обавештење о реализацији наставе

Ђаци основних школа првог циклуса (од првог до четвртог разреда) од понедељка 22. марта 2021. године ићи ће у школу, као што је то био случај и до сад – у редовну наставу, док ђаци од петог до осмог разреда основних школа пратиће наставу онлајн.

Наша Ученичка задруга-пример добре праксе

У петак, 5. марта 2021. године Радио-телевизија Војводине урадила је прилог о раду наше Ученичке задруге "Липа"-као примеру добре праксе у образовању.

Oбележавање Међународног дана борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се 24. фебруара 2021. године као и сваке године последње среде у фебруару под називом „Дан розих мајицаˮ. Поводом тога, на нивоу школе, а у оквиру превентивних активности и заштите од насиља и дискриминације у оквиру установе обележили смо овај дан.

Евидентирање деце за упис у први разред

Пријављивање деце за упис у први разред основне школе школске 2021/2022. године вршиће се у термину од 08. фебруара до 12. фебруара 2021. године, од 09,00 до 10,00 часова, у ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар, у канцеларији стручне службе. За пријаву детета подноси се на увид: -важећа лична карта, са тачном адресом родитеља или старатеља, -решење о старатељству за децу под старатељством. Родитељи који врше пријаву, дужни су да поштују прописане епидемиолошке мере: обавезно ношење заштитне маске и држање физичке дистанце.

Рециклажа старе хартије

Од почетка школске 2020/21. године, ученици наше школе су вредно доносили стару хартију коју смо у петак 22.01.2021. рециклирали.

Организовање и остваривање наставе у другом полугодишту школске 2020/2021. године

Поштовани ученици и родитељи, обавештавамо вас да реализација наставе у другом полугодишту школске 2020/2021. године почиње 18. јануара 2021. године, по моделу који је изабран на почетку школске године (нижи разреди од 08.00 до 12.35 часова-поделом у две групе и виши разреди од 13.30 часова у једној групи), а у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја (дел.број: 610-00-00013/2021-07 од 12.01.2021. године).

Учешће ученика наше школе на фестивалу науке Физи-бизи

Ове године у Сомбору ће од 1. до 30. новембра бити одржан 10. јубиларни фестивал науке ФИЗИ- БИЗИ ФЕСТ. То је међународни, научно популарни догађај који промовише науку међу децом и младима. Због епидемиолошке ситуације, програм фестивала се реализује онлајн, путем званичног портала на ком ће бесплатно бити доступан богат материјал научно-едукативних радионица, предавања и истраживачких пројеката. С обзиром да је циљ фестивала науке развијање интересовања и љубави према науци, како кажу сами организатори, свој допринос, дали су и ученици наше школе.